FP DUAL, UN REPTE DE FUTUR

Hem començat el nou curs, el curs de la Formació Professional Dual. El passat divendres 27 de setembre de 2013 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona han signat el conveni que correspon a la FP Dual en el Cicle Formatiu d’Educació Infantil, que s’imparteix a l’Institut Ferran Tallada i a un altre centre públic de la ciutat. En el nostre centre, 18 alumnes gaudeixen d’aquesta oferta, i donen servei a cinc Escoles Bressols de la ciutat.

Què significa la FP Dual? A nivell pràctic, vol dir que un nombre determinat d’hores de formació s’imparteixen directament a l’empresa. En realitat, l’alumnat treballa a l’empresa, i el seu aprenentatge pràctic equival a alguns dels aprenentatges que feiem al centre educatiu. Significa que l’alumnat té un contracte, o una beca-contracte, amb l’empresa en la que dona servei, i que cobra per aquesta prestació de servei. Vol dir que tothom guanya: l’empresa, que té l’oportunitat de formar en la seva cultura als joves treballadors a un cost reduit; l’alumnat, que apren de forma pràctica i a més rep un petit salari; els centres educatius, que es projecten i coordinen amb el món de l’empresa.

Un director d’institut alemany em va comentar, en una ocasió, que les escoles i centres de formació erem un important punt en la vida de l’aprenentatge que fem les persones durant la vida. I va incidir: un punt important, però no l’únic, ni tan sols és el lloc on estem més hores formant-nos, al llarg de les nostres vides. A partir d’aquesta idea, el meu colega seguia: les empreses tenen una gran responsabilitat en la nostra formació personal, i això els hi incorpora una responsabilitat social indefugible, i cal que aquestes tinguin clara aquesta funció, igual que les escoles han de interpretar-se a si mateixes d’una forma més modesta.

La FP Dual és una gran proposta de futur, una oportunitat per a tots. Hem començat a caminar, el camí és important. Podem dibuixar, entre tots, un futur millor

20131002-195828.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: