EL FERRAN TALLADA EN DEFENSA D’UNA ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT – SETMANA EN LLUITA

definitiu ft setmana lluita

Com ja sabem, els governs, tant de Catalunya com d’Espanya, estan fent retallades salvatges dels serveis socials. En el cas de l’educació ens afecta directament com a treballadors i com a pares i mares ja que els nostres fills no poden rebre l’atenció adequada per assolir les competències necesàries per desenvolupar una vida digna.

 D’altra banda, el govern estatal ha aprovat una nova llei d’educació (LOMCE), una llei discriminatòria, privatitzadora, segregadora, neoliberal, mercantilista i centralitzadora que situa l’escola pública en la marginalitat i que potencia el fracàs de l’escola pública a l’hora que reforça l’escola privada.

 La LOMCE afectarà als vostres fills i filles perquè:

 ● Vol dividir l’alumnat a una edat molt precoç perquè parteix de la idea que les persones no podem millorar mitjançant l’educació i de què no tothom pot tenir els mateixos “talents”.

 ● Vol suprimir l’Educació per a la Ciutadania, la matèria que tracta dels drets i els deures de les persones i la convivència democràtica. En canvi promou la religió catòlica i l’ensenyament que separa nois i noies.

 ● Vol limitar l’ensenyament d’alguns sabers: les arts i la tecnologia són les matèries que perden més pes i la llengua catalana deixa de ser troncal.

 ● Vol uniformitzar els coneixements mitjançant exàmens idèntics i simultanis que podran filtrar el nombre d’alumnes que van a batxillerat i a la universitat.

● Permetrà que els centres seleccionin alumnes en funció de la nota o d’altres motius, i no que les famílies seleccionin els centres.

 ● Les famílies, l’alumnat i els municipis deixaran de tenir pes en les decisions del centre, ja que els consells escolars deixen de ser òrgans de govern.

● Posa en perill la gratuïtat de l’educació mitjançant la imposició de taxes i la privatització.

● Es podrà separar l’alumnat en funció de la seva llengua. S’ esquerda el model d’immersió lingüística que des de fa més de 30 anys s’aplica amb èxit a Catalunya.

 Per tots aquests motius demanem la vostra implicació en aquesta lluita, que també és la vostra, i que proposem i participem tots junts en els diferents actes, mobilitzacions, vagues, manifestacions i tot el que se’ns acudeixi per aturar aquestes lleis tan injustes que tomben sense cap tipus de consens els drets aconseguits amb anys de lluita i construcció democràtica.

Així doncs, l’Institut Ferran Tallada es vol declarar escola groga i comença a obrir els canals de comunicació necessaris per a coordinar la lluita. De moment:

ENDAVANT! JUNTES PODEM!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: