ELS AVANTATGES D’UNA FP DUAL PER L’ALUMNAT DE L’INSTITUT

En articles anteriors he intentat exposar quina era la importància d’una FP Dual per a un centre educatiu, i per a una empresa. Cal explicar, ara els grans avantatges que ofereix per l’alumnat de Formació Professional.

1.- Què és la FP Dual?

A nivell pràctic, vol dir que un nombre determinat d’hores de formació s’imparteixen directament a l’empresa. En realitat, l’alumnat treballa a l’empresa, i el seu aprenentatge pràctic equival a alguns dels aprenentatges que fem a l’Institut. Per ser concret, es deixen de fer algunes hores a l’Institut per fer-se en un lloc de treball.

2.- Però són pràctiques més llargues?

No. L’alumnat té un contracte, o una beca-contracte, amb l’empresa en la que dona servei, i  cobra per aquesta prestació de servei. En tenir un contracte, té un lligam amb l’empresa com a treballador.

3.- I això serveix per a aprendre?

Si, es clar. Aprenem de forma pràctica, ja directament a un lloc de treball. Amb l’avantatge de què aquesta estada a l’empresa acaba amb una titulació oficial, que dona l’Institut i l’Estat.

4.- I el contracte, és de debò?

Si. És un contracte, i forma part del teu curriculum, de la teva experiència laboral.

5.- I pot tenir continuitat en el futur?

L’empresa sempre farà servir l’experiència que té amb aquests treballadors joves per a posteriors ampliacions o canvis en la seva plantilla de treballadors. De fet, és una de les virtuts que té la formació dual

6.- L’Institut Ferran Tallada, n’ofereix de FP Dual?

Si. En l’actualitat hi han 18 alumnes del cicle superior d’Educació Infantil en Escoles Bressol Municipals de l’Ajuntament de Barcelona. El curs vinent, a més, treballem amb l’empresa Grup VL per començar dual en el cicle mig d’Atenció a Persones en Situació de Dependència (APSD), i tal vegada al CFGS d’Animació Sociocultural i Turística. En total, uns 40 alumnes en gaudirien.

 

I l’Institut està molt satisfet de poder-ho oferir, certament.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: