Xerrada: Les activitats a l’Escola Bressol, on posem els accents?

Els dies 3 i 11 de desembre Assumpta Ferrer, Directora de l’EBM Galatea va oferir una xerrada a l’alumnat de 1er del CFGS d’Educació Infantil. La xerrada ens va apropar, a través d’imatges, a les activitats del dia a dia a l’escola. Un dia a dia que té com a eix la vida quotidiana i que posa els accents en les necessitats, característiques i interessos dels infants. Un dia a dia que té per objectiu crear un context educatiu i de desenvolupament integral de l’infant. L’Escola Bressol és, sense dubte, un món per descobrir, per a què els infants descobreixin, i en aquest descobrir ens descobrim també nosaltres, perquè som les persones educadores les que oferim possibilitats als infants perquè realitzin el que més els agrada: “fer i desfer, fer i desfer…”. Cal que ara ens preguntem doncs: “Què podem fer perquè l’infant faci i no pas per ensenyar?”. Com va concloure Assumpta Ferrer, “és important la reflexió i qüestionar-se les coses; els equips són vius” i es va acomiadar amb una frase de Rebeca Wild, del llibre Qualitat de vida (2003), per a seguir reflexionant sobre la importància de l’educació infantil:

“Si un pagès vol sembrar , per exemple , blat de moro , prepararà la terra, la remenarà, abonarà i regarà i protegirà el camp de malures , també d’animals i d’homes que puguin trepitjar-lo. Confia que el gra de blat ja sap com ha de fixar les arrels, formar la tija i les fulles per esdevenir finalment en una planta portadora de fruits.

Creiem que els nostres fills no són menys intel·ligents que altres éssers vius i que són capaços de créixer i desenvolupar-se segons el seu propi pla de desenvolupament sempre que els acompanyem en aquest camí amb amor i respecte procurant-los un entorn que s’adeqüi a les seves necessitats de desenvolupament real”

xerrada accents escola

Judith Puerta Bonet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: