Taula rodona: “Compartim experiències d’èxit en animació”

 

Tu ets ARA o RAR??

Segons en Joan Morros els animadors i integradors tenim tendència a ser ARA:

Actua, Reflexiona i Actua, tot i que hauríem d’arribar al llarg de la nostra experiència al RAR: Reflexiona, Actua i Reflexiona.

DSC06721

El dilluns 30 de novembre vam tenir el plaer de rebre a en Joan Morros, professor i promotor de la Fira Mediterránia de Manresa, a la Marydena Pelaez, ex alumna i emprenedora en l’àmbit de gent gran, Ruth Quintana, ex alumna i estudiant d’Educació Social, en Toni Femenia, ex alumne i dinamitzador en l’àmbit joves, Dani Salmeron, ex alumne i integrador social en l’àmbit juvenil, Manu Argudo, ex alumne i tècnic en l’àmbit de gent gran, a fi de compartir amb l’alumnat d’Animació Sociocultural i Turística i el 2n curs d’Integració Social del nostre Institut la seva experiència.

A partir d’algunes reflexions sobre la definició del perfil d’integrador/a i d’animador/a , ens vam adonar que al final tots dos són treballs de serveis a la comunitat i que les fronteres de cada àrea són molt difuses i interconnectades. No hem d’ enfocar les funcions d’integració o d’animació només en el seu àmbit laboral sinó anar més enllà i aplicar els diversos aprenentatges adquirits a la vida mateixa.

S’ha comentat també com amb la tasca de l’animació podem donar visibilitat a col·lectius més fràgils com per exemple en l’àmbit de la salut mental per tal de reduir la seva discriminació i treballar per una societat més inclusiva.

Mai és massa tard per canviar de vida. Gràcies a Manu , Marydena i Joan per recordar-nos-ho, cadascú amb un recorregut professional atípic, de fuster o professor d’electrònica a aquesta carrera de serveis a la comunitat, sense por del l’endemà ni de la incertesa, ens han comunicat la seva valentia i la seva fe en el seva tasca: “fem un món millor”.

Per acabar volem agrair la tasca de tot l’ equip docent, al PAS i el reconeixement als nostres companys i companyes del 1r. curs d’ASCT per tota l’ organització i participació a la taula rodona, la qual cosa ens han facilitat la nostra feina alhora de fer la postproducció.

 

2n curs d’Animació Sociocultural i Turística

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: