La primavera comença a treure el nas al Ferran Tallada

Aquests dies hem fet un repàs a les diferents plantes que ens podem trobar en els espais verds de l’Institut.

Gràcies al professor Joan Llovet, als seus escrits i a les seves fotografies, hem pogut veure la gran varietat de plantes amb les que els alumnes conviuen cada dia.

marfull

Marfull. Típic representant del sotabosc de l’alzinar a les nostres contrades. Té les fulles coriàcies, una mica dures, adaptades a suportar períodes de sequera.

 

aladern

Aladern. Un altre representant del sotabosc de l’alzinar mediterrani. Les flors no són gaire vistoses, però només cal fixar-nos una mica per trobar-les. Les fulles poden recordar una mica a les de les alzines, i és que, en compartir ambients, presenten adaptacions semblants.

 

barreja

Barreja, diversitat de plantes que caracteritza les nostres zones forestals, res a veure amb les plantacions forestals on només domina una espècie. Podem veure marfull, esbarzer, pins al fons, i moltes més espècies si ens posem a buscar.

 

fruits de roser

Fruits de roser de l’any passat. La família de les rosàcies inclou moltes de les fruites que mengem, com és el cas dels préssecs, les prunes, els albercocs, les cireres, les maduixes i les ametlles.

 

ametller

Ametller. Potser és el primer fruiter a florir. Com moltes plantes que perden les fulles a l’hivern, treuen les flors abans que les fulles, i tenen un bon motiu: evitar entrebancs a l’hora d’escampar el pol·len, i que arribi a altres flors per ser fecundades. És fàcil veure abelles i borinots, entre altres insectes, visitant les flors per nodrir-se i, de pas, encarregar-se de l’intercanvi de pol·len.

 

llorer

En primer terme, un llorer que comença a treure, tímidament, les flors. És el llorer que utilitzem a la cuina, i també el de les corones per homenatjar i reconèixer els mèrits. Per alguna raó diem llorejar (laurear en castellà). Més avall, l’ametller de la fotografia anterior.

 

 

Comments

  1. Felicitats pel Blog. I aquesta entrada de botànica, la trobo molt interessant!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: