[COVID-19] El curs es podria reprendre virtualment

Recull de les principals novetats sobre el món de l’educació en l’entorn de l’epidemia de Coronavirus. Anirem actualitzant a mesura que sorgeixin novetats al respecte.

Noticia actualitzada el 26/03

CURS VIRTUAL?
El curs no està perdut. Educació treballa perquè el curs escolar es reprengui virtualment després de Setmana Santa. Segons el conseller Bargalló, “es reprendrà presencialment quan puguem i es reprendrà no presencialment tornant de Setmana Santa”, que és quan el Departament ja sabrà com pot arribar a aquells alumnes que no tenen accés a internet. ENTREVISTA COMPLETA

EL TANCAMENT S’ALLARGARÀ
El tancament de centres educatius a Catalunya s’allarga. Ho ha confirmat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a TV3 en què ha assegurat que òbviament, si el confinament s’allarga, l’aturada dels centres escolars, també. “És evident que el confinament augmentarà en dies i que, en conseqüència, haurem de prendre decisions sobre el curs escolar”.

Bargalló ha parlat de la possibilitat de “reprogramar” i que caldrà “prendre decisions sobre el currículum”. “Vivim una situació nova i ens hem d’adaptar dia a dia”, ha afegit.

EL conseller ha rebutjat l’opció d’allargar el curs durant el juliol i agost, però sí que ha dit que s’ha de poder fer la selectivitat i el batxillerat ha d’haver acabat al juny.

AJORNADES LA PRESINSCRIPCIÓ I LA SELECTIVITAT
El Departament d’Educació ha decidit ajornar la preinscipció escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat.

Així mateix, les proves d’accés a la universitat (PAU), que a Catalunya s’havien de fer entre el 9 i 11 de juny, han quedat ajornades, però sense saber fins quan. Les noves dates dependran, en bona mesura, de quant duri l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol, però podrien anar des d’ajornar la selectivitat al juliol fins a setembre, en el pitjor dels casos.

Recomanem seguir les nostres xarxes socials i la plana web per anar coneixent com es desenvolupa la situació en les properes setmanes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: