Consum responsable vs. Consum no responsable

Durant tot el curs, el grup de 2n d’Atenció a Persones en Situació de Dependència del torn de matí ha realitzat un APS amb la Fundació ADSIS, dels del mòdul de Suport Domiciliari, dirigit a mostrar l’impacte de formes de consum responsable tant en l’economia familiar com a escala global. Amb la col·laboració d’una educadora d’ADSIS, s’han impartit diferents talles i preparat accions de difusió i sensibilització per part de l’alumnat.

El darrer dijous 15 d’abril es va fer una implementació de tot l’après i l’alumnat va preparar una jornada per reivindicar el consum responsable i, sobretot, convidar a la reflexió. Aquesta implementació va constar de dues parts: en primer lloc, d’una passarel.la de moda, i en segon lloc, de l’exposició de cartells reivindicatius.

La passarel.la va ser una desfilada de roba de consum responsable i roba consum no responsable, i mentre l’alumnat anava desfilant hi havia dues presentadores que informava i donava dades sobre el que hi ha darrera de cada peça de roba i les marques que les produeixen: com s’han fabricat, les males condicions laborals dels treballadors, la contaminació que causa la “fast fashion”, etc.

Després de la desfilada es va dur a terme un taller de cartells reivindicatius contra tota l’explotació que prèviament els alumnes havien posat de manifest com l’esclavitud i la contaminació, a la vegada que també se’n van fer animant a actuar per a un futur més sostenible amb l’elecció de l’eslògan: “Nosaltres som el futur, canviem el present”.

Volem agrair la gran implicació i treball per part de l’alumnat organitzador de la jornada (2n APSD matí) així com la bona predisposició i col·laboració del grup de 2n d’Integració Social A com a grup convidat a l’esdeveniment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: