La renovació de la façana del Ferran Tallada a la Mostra de Recerca Jove de Barcelona

La nostra alumna de batxillerat Rita Tenes ha dut a terme un treball de recerca molt interessant, amb el nostre institut com a protagonista, i que proposa renovar-ne la façana. “Canviar la façana de l’Institut Ferran Tallada per fer alumnes més feliços i compromesos amb el medi ambient” ha estat seleccionat per la Mostra de Recerca Jove 2020-2021.

La Mostra de Recerca Jove és una iniciativa del Consorci d’Educació de Barcelona que té com a objectiu donar visibilitat al talent dels i les joves de batxillerat que han elaborat treballs de recerca de gran qualitat.

Els dies 27 i 28 d’abril s’estan duent a terme unes jornades amb conferències i col·loquis, dirigit principalment a estudiants de 1r de batxillerat, que pretenen ajudar-los en els seus treballs de recerca. En  aquest link podreu trobar tota la informació, així com els vídeos amb les conferències, que us convidem a visualitzar perquè aporten molta informació sobre com fer un bon TR.

En el seu treball de recerca, la Rita Tenes ens mostra tot el procés per escollir i implementar materials, dissenys i formes en una façana que complís els requisits desitjats. En la primera etapa, la Rita va fer una profunda recerca d’edificis, dissenyadors i arquitectes que l’inspiraven, després, amb l’ajuda del programa Sketch Up, va calcular la volumetria de l’institut. En l’etapa final, la Rita va crear textures amb cartolines que va fotografiar i plasmar digitalment sobre la façana de l’edifici amb l’ajuda del programa Photoshop.

El resultat del treball de recerca de la Rita és una façana recoberta d’acer corten en forma de fulles d’arbre que creen un centre tèrmicament sostenible, integrat en el paisatge i estèticament agradable que ajudi a transmetre felicitat als seus alumnes.

La Rita us presenta el projecte en el següent vídeo, i aquí podreu veure el projecte complert.

La nostra enhorabona a la Rita i al seu tutor de TR David Sánchez per la gran qualitat i interès de la feina feta.

Què us sembla la proposta?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: