Una estudiant de l’FP Dual assisteix a les jornades de treball i salut mental de les OTL

La Xarxa d’Oficines Tècniques Laborals de la Diputació de Barcelona va celebrar fa uns dies el seu vintè aniversari amb les jornades de treball i salut mental “20 anys trencant estigmes”. Les jornades van tenir lloc el passat 23 i 24 de novembre al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu a Sant Boi de Llobregat i hi va assistir l’Aina, una de les nostres alumnes del Cicle Superior d’Integració Social i que està fent la formació Dual a la Diputació.

Les jornades van comptar amb diferents ponències en què es va analitzar la complexa relació entre treball i salut mental, i es va debatre al voltant de l’impacte de les xarxes socials en la salut mental, tant des de l’experiència d’usuari, com des de la potencialitat de la tecnologia per ajudar a persones amb trastorns mentals, així com també es va debatre en torn el paper que juga l’estigma en la contractació de persones amb aquest tipus de trastorns.

Què fan les Oficines Tècniques Laborals?

La Xarxa OTL està formada per 18 oficines que presten servei a tota la província de Barcelona. La seva funció és atendre a persones en edat de treballar, amb un trastorn de salut mental acreditat i en tractament medicosanitari, a ! de facilitar-ne la inserció laboral o la millora de l’ocupació. Des d’elles s’atenen a unes 1.900 persones cada any amb una tassa d’inserció de més del 33%.

A la foto superior dreta: L’Aina, amb la seva tutora a la Diputació i l’Anna Paredes, del FT

FP Dual

Com a  estudiant de l’FP Dual del CFGS d’Integració Social a la Diputació de Barcelona, la nostra alumna Aina va poder assistir a aquestes jornades que van tenir molt ressò mediàtic i van comptar també amb la visita de la reina d’Espanya.

L’FP Dual és un sistema que combina l’aprenentatge en una empresa amb la formació acadèmica, augmentant la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes. Aquest format té un doble objectiu, per una banda millorar la capacitat de les empreses de disposar de persones qualificades adequadament per a les seves necessitats i per altra millorar l’educació rebuda de l’alumnat i fer-la més útil al sistema productiu, millorant-ne així la seva ocupabilitat.

El Ferran Tallada és un dels centres pioners a Catalunya en la implantació del model de sistema d’FP Dual i hi apostem fortament perquè creiem que és un format en què tothom hi guanya: l’empresa, que té l’oportunitat de formar en la seva cultura els joves treballadors a un cost reduït; l’alumnat, que aprèn de forma pràctica i a més rep un petit salari; els centres educatius, que es projecten i coordinen amb el món de l’empresa. Aquí trobareu més informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: