Participem en la celebració de l’Any Fuster

Enguany se celebra l’Any Fuster per a commemorar el centenari del naixement de l’escriptor Joan Fuster. El pròxim 17 de novembre el Departament d’Educació ha organitzat una Jornada Pedagògica i l’Institut Ferran Tallada hi participarà presentant una experiència de creació pròpia.

Amb aquest objectiu s’han aturat les hores lectives de diferents matèries per destinar-les a uns tallers fusterians que hem creat i que són la nostra forma d’homenatjar l’escriptor i intel·lectual valencià:

  • Cal·ligrames: l’alumnat elaborarà un cal·ligrama que partirà d’alguns dels poemes de Joan Fuster llegits i analitzats a l’aula.
  • Lectura en veu alta: l’alumnat s’enregistrarà llegint i interpretant en veu alta alguns dels poemes i assaigs de Joan Fuster.
  • Vídeopoema: l’alumnat gravarà un vídeo recitant i interpretant a través d’imatges i música alguns poemes de Joan Fuster.
  • Bestiari d’aforismes: l’alumnat crearà un diccionari, a l’estil del bestiari de Joan Fuster, amb aforismes propis.
  • Microrelat: l’alumnat elaborarà microrelats prenent com a punt de partida fragments de textos de Joan Fuster.
  • Text argumentatiu: l’alumnat elaborarà un text argumentatiu que pren com a tesi un aforisme de Joan Fuster.
  • Muntatge fotogràfic: l’alumnat crearà una exposició fotogràfica a partir del gènere aforístic.
  • Còmic: l’alumnat elaborarà un còmic basat en la biografia de Joan Fuster.

Ben aviat us en podrem mostrar el resultat!


Dijous 17 de novembre 2022

Avui se celebra la Jornada Pedagògica de Joan Fuster a Palafrugell. El professorat de llengua catalana presentarà un projecte que ha dut a terme enguany amb l’alumnat del centre, i que hem titulat: “Fuster d’idees, Fuster de mots”.

Aquest concepte sorgeix del cognom de l’autor. Fuster simbolitza l’art artesanal de creació, que treballa en un taller. Aquests tallers els hem dut a terme a les diferents experiències (tallers, fusteries) on hem jugat a transformar les idees en mots. Idees perquè Fuster era un agitador d’idees que sacsejava les consciències. I per transformar aquestes idees ens cal l’eina que seria el llapis, un llapis trencat perquè està en procés de construcció. Un llapis a través del qual arribarem als mots (textos, produccions).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: